Välkomna alla barn och ungdomar till Malmö Ridklubbs Ungdomssektion

Vi är de där hästgalna tjejerna som gör vårt bästa för att få en trivsam tillvaro och gemenskap för alla på Malmö Ridklubb! Tillsammans, i vår MRU-styrelse, sitter vi regelbundet och diskuterar förslag och tar fram aktiviteter för att göra Malmö Ridklubb så bra som möjligt för alla medlemmar. MRU består av ett gäng engagerade och flitiga ungdomar från 11 till 24 år, alla med viljan att skapa en så bra tillvaro som möjligt. Vi gör detta genom att bland annat anordna aktiviteter som gymkhana, rykttävlingar, ”fångarna i stallet” och även tävlingar (som påskhoppningen och nyårshoppningen), vilka är uppskattade.

Varje år anordnar vi en luciashow där vi bjuder på ett antal spännande nummer på alla sätt och vis. MRU brukar hjälpa till och ordna med cafeteria/servering på klubbens tävlingar, både mindre och större sådana. Självklart kan du prata med oss om du har något problem eller en fråga, då ställer vi självklart upp och rättar till problemet eller ger ett svar. Vi är väldigt pratglada och försöker alltid göra det bästa av situationen, oavsett om det gäller ett önskemål på en aktivitet eller ifall du bara vill ha någon att prata med. MRU´s mål är att det skall vara en god stämning i stallet och att alla barn och ungdomar ska kunna känna sig trygga i stallet. Vi vill ha en stor gemenskap på Malmö Ridklubb. På vägen dit så ska vi alla ha väldigt roligt tillsammans! Alla förslag uppskattas och det är bara att stoppa någon av oss i stallgången om du har någon idé.

Vill du vara med i MRU är du välkommen att kontakta någon av oss.
Följ oss på Sociala medier.


MRU´s styrelse består av följande personer

Felicia Bergkvist


Jag heter Felicia Bergkvist. Det här är mitt andra år i MRU och jag sitter med som ledamot. Jag är kassör i MRU och det är jätteroligt. Jag går på Bergaskolan och jag fyller 15 i sommar. Jag älskar att vara i stallet och jag är där mest på söndagar. Innan sköte jag Jacko Boy och han är fortfarande min favorithäst på Malmö ridklubb. Jag slutade sköta honom för att jag nyligen har köpt en egen häst. Hon är 9 år och heter Cois Bride Julie men kallas för Jules. Hon är helt underbar. Jag har också en katt som heter Storma och hon är lite äldre än ett år nu. Jag tävlar fortfarande för klubben men rider inte där. Jag har ridit i 7 år och innan jag red på Malmö ridklubb så red jag på en annan ridskola. Det ska bli superroligt och jag ser fram emot det här året jättemycket. Ni får jättegärna komma fram om ni undrar något eller vill ha hjälp eller bara vill säga hej. Vi ses


Cindy Lindahl


Cay Lindberg


Lina Sandberg


Jag heter Lina Sandberg och sitter med i MRU mitt andra år. Förra året satt jag som ledamot men i år sitter jag som vice ordförande. Tycker att det är superkul att vara med i MRU. Jag är skötare på klubben på ponnyn Bea. (Det är den bruna ponnyn på bilden) Jag har även en foderponny som står i Vellinge i en liten by. Såklart går jag även i skolan hahah. Jag är en driven människa som älskar att komma på nya saker till MRU. Detta var lite kort om mig! När vi ses i stallet så är det bara att komma fram!


Sofi


Hejhej! Jag heter Sofi och är född 2003, så jag fyller alltså 15 detta året. Jag har ridit på Malmö Ridklubb sedan 2012 och rider på tisdagar & fredagar och sköter Rififi, jag ska vara i stallet alla dagar förutom torsdag & söndag men är här ibland på de dagarna också! Det här är mitt första år i MRU’s styrelse som suppleant och jag ser verkligen fram emot det! Jag går på Europaportens grundskola i klass 8 och på fritiden när jag inte håller på med hästar så sjunger jag och dansar!
Hoppas vi ses i stallet!


Vera


Jag heter Vera och blir 14 år i juni. Jag går på Bergaskolan i Limhamn. Det här är mitt andra år i MRU och i år sitter jag med som ledamot. Jag rider på MR på onsdagar och torsdagar samt att jag sköter Caroline på onsdagar och söndagar. Jag har även en medryttarponny i ett annat stall. Jag tycker att detta året i MRU ska bli jättekul och ser framemot alla aktiviteter vi ska hålla i. Vi ses!


Sanne Sylvan


Jag heter Sanne Sylvan och jag är 13 år gammal. Under det kommande året så kommer jag sitta med som suppleant i MRU-styrelsen.
Ni kan se mig i stallet de flesta dagar i veckan och då får ni gärna komma fram och säga hej! Jag sköter världens bästa ponny Kiwi 5 dagar i veckan och på helgerna så rider jag min medryttarponny Chally 🙂 Jag har ridit sedan jag var ungefär 4 år gammal, men jag började inte rida på Malmö Ridklubb förens våren 2012. På fritiden så är jag för det mesta i stallet men även med kompisar, och i skolan såklart haha….


Tilde Grizell


Mitt namn är Tilde Grizell och jag är född 2003 och blir alltså 15 år gammal i år. Min favorithäst är Cherico som jag sköter fem dagar i veckan och även rider lite till och från. Skötare har jag varit i snart fem år. På onsdagar och lördagar jobbar jag som handikappledare vilket jag har gjort i drygt två och ett halvt år. Jag började rida när jag var fyra år gammal på Kummingården och började sen på Malmö ridklubb när jag var åtta år. Jag vill vara med i MRU eftersom att jag vill öka gemenskapen i stallet bland ungdomarna och försöka få alla att känna sig välkomna till Malmö Ridklubb. Jag tycker att det ska vara en plats dit alla kan komma och känna sig välkomna och en plats där man vågar vara sig själv. Hoppas vi ses i stallet!


Louise Olsson


Mitt namn är Louise Olsson, jag är 14 år men fyller 15 denna sommaren (12 Juli 2018). Detta blir mitt andra år i MRU vilket jag hoppas ska bli ett nytt härligt, roligt och händelserikt år. Jag sitter med som ledamot och sekreterare. MRU är en av de bästa grejerna som hänt mig på Malmö ridklubb! Jag har träffat så himla många nya vänner, haft det jättebra på ridklubben och även fått chansen att vidareutveckla mina hästkunskaper och fått mycket erfarenhet om hur det är att sitta med i en styrelse, planera stora aktiviteter och att kunna ta ansvar för mycket samtidigt.

Jag är på Malmö ridklubb 3-4 gånger i veckan.
Här sköter jag en svart och vacker storhäst vid namn Cherico. 2 gånger i veckan (Tisdagar och Torsdagar) är jag i stallet och pysslar med Cherico och tar hand om hans utrustning och box. Jag har snart skött Cherico i ett år. Han är en mycket speciell häst som jag kommit väldigt nära på så kort tid. Mitt humör kan inte vara någon annan stans än på topp när jag är med Cherico J. Jag och Chericos andra skötare Tilde Grizell brukar få rida honom på Söndagar vilket även är ett roligt sätt att lära känna honom på. Året började även väldigt bra med att jag fick rida Cherico för första gången, den känslan var fantastiskt och antagligen sitter den kvar i minnet föralltid.

På Onsdagar rider jag på ponnys i en dressyrgrupp för Mia. Jag har ridit i 4 år och är därför så sjukt glad över hur långt jag ändå har kommit inom ridningen under denna korta tid. Jag har valt att bara satsa på dressyren just nu eftersom att en del läskiga avramlingar tidigare har skett i hoppningen. Det har skapat en rädsla hos mig som jag alltid kommer vara villig att vilja övervinna och jobba på men det passar mig inte att göra det nu eftersom att jag vill utveckla mina kunskaper i det jag känner mig trygg i och har lättast för (dressyren), men kanske någon gång i framtiden ska jag ge mig på att komma över dessa hinder igen.

När jag inte är i stallet så kan ni bl.a hitta mig på dansgolvet. 1 gång i veckan dansar jag Streetdance/Hiphop som jag gjort i 1 år nu. Det är riktigt kul att gå på dans! Det är bra träning för kroppen men även bra för hjärnan och hjärtat. Jag blir alltid glad när jag dansar och får röra mig till musiken tillsammans med mina vänner på dansstudion. Mitt intresse för musik har varit stort sen jag var 9 år. Att få lyssna på musik samtidigt som man dansar var ju en perfekt kombination tyckte jag. När jag var 10 år började jag dansa lyrisk jazz som då är en mjukare variation av jazz, nästan lite lik balett när det gäller grunderna skulle jag tro. Detta höll jag på med i ca 1,5-2 år.

Fotografering är ett av de största intressena som jag haft i mitt liv. När jag var 12 år så började jag tycka det var roligt att ta fina bilder ute i naturen och på kompisar med min mobil. Detta intresse höll sig kvar och 2016 började jag spara ihop till min egen kamera. Jag var så fylld av längtan att jag höll på att spricka haha. Sen kom min lyckodag! Jag fick äntligen köpa den där lilla svarta apparaten som kunde ta fina bilder. Idag är det många på dels Malmö ridklubb som ser mycket positivt på det jag gör och bilderna som jag tar. Man får jättegärna boka en fotografering med mig för att få fina bilder när man gör något man tycker är kul eller med någon man gillar exempelvis sin häst eller hund. Bara känslan att få ta bilder och sedan sitta hemma och redigera är jättemysig och avkopplande.

Ni kommer säkert att träffa mig i stallet någon dag så kom gärna fram och säg hej eller be om hjälp med något. Jag älskar att vara på Malmö ridklubb och att umgås med alla snälla människor!
Vi ses! ❤


Zuzanna Chomiszczak


Jag heter Zuzanna Chomiszczak. Jag är 13 år och det här blir mitt första år i MRU. MRU är ett härligt gäng som sprider mycket glädje och anordnar aktiviteter för ungdomarna/ barnen på Malmö Ridklubb. Jag sitter med i MRU därför jag tycker det verkar vara ett härligt gäng och jag vill förbättra saker och ting ( fler nya aktiviter och göra det ännu roligare). Som sagt heter jag Zuzanna och jag har ridit på Malmö Ridklubb ganska länge. Jag har skött en häst som heter Doris i 1 år och 7 månader men jag kunde inte fortsätta skötta henne pågrund av min häst. Totalt har jag ridit i ca 9-10 år. Jag rider tyvärr inte på Malmö Ridklubb längre därför att jag har skaffat mig en egen häst som heter Kiper ” Kippe ” som fyller 13 år i år.

Ni kan se mig på Malmö Ridklubb på Måndagar, Onsdagar och andra dagar ibland. Jag rider till Malmö Ridklubb med min häst ganska ofta så om det skulle vara något så är det bara och komma fram och fråga.


Billie


Jag heter Billie och är 14 år gammal, född 2004. Det här är mitt andra år i MRU och jag sitter som ordförande i styrelsen. Jag har ridit och spenderat tid på klubben i många år men rider dessvärre inte kvar. Jag hyr en ponny ute i Vellinge men tävlar fortfarande för Malmö Ridklub. Även fast jag inte rider kvar på klubben tar jag fortfarande hand om storhästen My prince (aka prisse). Honom har jag skött i 2 år och jag älskar honom alldeles för mycket för att kunna lämna honom. Jag brinner väldigt mycket för klubben, det var här jag lärde mig rida, hittade massor av nya kompisar & fick upp mitt intresse för hästar seriöst. Med MRU det här året hoppas jag kunna engagera fler i våra aktiviteter, både barn och lite äldre. Som person är jag extremt pratglad och driven, vill jag att någonting ska hända kommer jag göra allt för att det ska hända. Jag har starka åsikter men tycker det är extremt viktigt att respektera andra oavsett om de inte tycker likadant!
Om ni ser mig i stallet får ni gärna komma fram och säga hej!
Puss & Kram, Billie


Matilda Hylén


Jag heter Matilda Hylén och det här är mitt tredje år i MRU. Sitter precis som jag har gjort innan som ledamot. För tillfället är jag nästan inget alls på klubben då jag har min egna ponny som sår på Naffentorp. Med min häst Lucky tävlar jag i hoppning. Kan hända att det blir någon dressyrstart men det är inte så troligt haha. Hur som helst är jag 14 år och går på Bergaskolan. Jag bor även typ 200 m från stallet så det kan hända att man ser mig lite närsom. Om jag är i stallet kan man alltid komma fram till mig om det är något. Bilden är en gammal bild på mig och min gamla sköthäst Ally.
Mvh Matilda


MRU:s stipendier
Varje år delar MRU ut fem olika stipendier på Luciashowen till personer som har utmärkt sig extra under året som gått.
Här följer en kort beskrivning av varje stipendium.

Årets eldsjäl:
Detta stipendium tilldelas en person som har lagt ner väldigt mycket tid och engagemang i klubben. En person som brinner för vår klubb och våra medlemmar.

Årets stallkompis:
Detta stipendium tilldelas en person som har gjort sitt bästa för att få alla att känna sig välkomna i stallet. Någon som spritt glädje och varit hjälpsam mot alla.

Årets stallbästis:
Detta stipendium tilldelas en häst på ridskolan som fungerat väl i ridskoleverksamheten.

Årets ponnyskötare:
Detta stipendium tilldelas en person som sköter en ponny på ridskolan. Den här personen har under året varit aktiv i sitt skötande och tagit hand om sin ponny på bästa sätt.

Årets storhästskötare:

Detta stipendium tilldelas en person som sköter en storhäst på ridskolan. Den här personen har under året varit aktiv i sitt skötande och tagit hand om sin storhäst på bästa sätt.


Stipendiater under åren:

2014
Eldsäl 2014 – Mimmi Larsson
Stallkompis 2014 – Lykke Hyllinge
Stallbästis 2014 – Cöster & Cowondo
Ponnyskötare 2014 – Matilda Hylén – Ally
Storhästskötare 2014 – Julia Dahl – Woody

2013
Eldsjäl 2013 – Emelie Karlsson
Stallkompis 2013 – Frida Winberg
Stallbästis 2013 – Spot
Ponnyskötare 2013 – Linn Mårtensson – Plane Flight
Storhästskötare 2013 – Stephanie Harudd – Jasmin