Välkomna till vår terminen 2019! Vi fortsätter med våra populära Rid & Lek grupper även denna terminen. Rid & Lek är för dig som har fyllt 5 år och uppåt. Barnen får lära sig bl.a att borsta, pyssla med hästarna, rida och när det finns möjlighet även köra häst och vagn, käpphäst tävling, gymkhana m.m. Om vädret tillåter så är vi gärna ute, det kan bli en skritt promenad ut med våra ponnisar på ridvägarna.

Det måste finnas någon förälder, anhörig eller vuxen som är med och kan leda hästen. Ridhjälm och ridväst finns att låna men tänk på att barnen ska ha oömma kläder samt skor med liten klack. Rid & Lek är uppdelat i två olika nivåer.

Rid & Lek nivå 1:

Rid & Lek nivå 1 binder man upp sig på fyra gånger och kan sedan boka in fyra nya gånger vid mån av plats. Kostnad 600 kr som faktureras. Upplägget ”Rid & Lek nivå 1” kan se ut så här med viss variation:

• Lektion 1 – Hästförberedelser. Ni får lära er hur man borstar, sadlar och tränsar en häst. Pysslar och myser med hästarna. Ingen ridning första gången.
  • Lektion 2 – Ridtur. Vi gör i ordning hästarna och rider ut på en ridtur eller i ridhuset och någon är med dig leder hästen.
  • Lektion 3 – Rider en tur där någon är med dig och leder hästen eller kör häst och vagn, leker.
  • Lektion 4 – Ridtur. Någon är med och leder hästen.

Rid & Lek nivå 2:

Rid & Lek nivå 2 binder man upp sig på åtta gånger och kan sedan boka in åtta nya gånger vid mån av plats. Kostnad 1450 kr plus medlemsavgift 200 kr som faktureras. Medlemsavgiften betalas en gång per år. Upplägget ”Rid & Lek nivå 2” kan se ut så här med viss variation:

• Lektion 1 – Hästförberedelser. Vi går tillsammans igenom hur man borstar, sadlar och tränsar hästen. Vi gör i ordning hästarna och rider sedan ut på en tur eller i ridhuset. Någon är med och leder hästen.
  • Lektion 2 – Ridtur ute eller i ridhuset och någon är med dig och leder hästen.
  • Lektion 3 – Eventuellt köra häst och vagn eller käpphäst tävling och mys med hästarna.
  • Lektion 4 – Ridtur ute eller i ridhuset. Någon är med och leder hästen.
  • Lektion 5 – Ridtur ute eller i ridhuset. Någon är med och leder dig vid behov.
  • Lektion 6 – Ni har praktisk teori i stallet där ni får lära er mer hur man sköter och umgås med hästen.
  • Lektion 7 – Ridtur ute eller i ridhuset. Någon är med och leder hästen.
  • Lektion 8 – Ridning och skötsel av häst. Någon är med och leder hästen vid behov.

Anmälan sker till kansliket lisa.svensson@malmoridklubb.se När man har fyllt 7 år kan man anmäla sig till nästa steg som är nybörjargrupp och då rider man hela terminen. Gå gärna in på vår hemsida www.malmoridklubb.se för att se mer om våra ridgrupper, hästar, nyheter m.m.

Tider Rid & Lek nivå 1 och 2:

Dessa veckor kommer det att vara Rid & Lek nivå 1 på söndagar kl 13.00-14.00 och 14.15-15.15.

• Vecka: 2, 3, 4, och 5
  • Vecka: 6, 7, 8 och 9
  • Vecka: 10, 11, 12 och 13
  • Vecka: 14, 15, 17 och 18 (obs inte vecka 16)
  • Vecka: 19, 20, 21 och 22

Dessa veckor kommer det att vara Rid & Lek nivå 2 på fredagar
kl 15.00-16.00 (lediga platser) och 16.00-17.00 (fullbokat)

• Vecka 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, och 9
  • Vecka 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17 och 18 ( obs inte vecka 16)

Anmälan och mer information

Välkomna att boka er på kansliet till lisa.svensson@malmoridklubb.se det går även bra att ringa 040-134900.