Information till alla våra ridskoleelever

Vid lektionsridning på Malmö Ridklubb gäller följande regler. Kontakta gärna någon i personalen om du har några frågor. Reglerna är till för allas säkerhet och trygghet och för att våra hästar skall må bra. Tveka inte att be om hjälp! Det är bättre att fråga en gång för mycket om det skulle behövas! Svenska Ridsportförbundet har gett ut en informationsfolder ”Välkommen till Ridskolan” som innehåller en massa tips och råd. Foldern kan du ladda ner här

Oycksfallsförsäkring för medlemmar
Malmö Ridklubb är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och alla våra medlemmar omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Mer information om försäkringen hittar du här Försäkringen gäller även vid prova-på-ridning anordnad av Malmö Ridklubb och då krävs inget medlemsskap.

  1. Anmäl dig på stallkontoret för att få en häst tilldelad. Du ska vara på plats senast 30 minuter innan din lektion börjar.
  2. Hämta hästens utrustning i sadelkammaren. På dörrens insida ser du vilket nummer din häst har. Gör iordning din häst genom att borsta, rykta, kratsa hovarna, kamma manen och plocka svansen. Därefter sadlar och tränsar du samt sätter på eventuella skydd. Om det ska vara hoppning på lektionen kontrollera då om din häst ska ha martingal. Lägg tillbaka ryktsakerna på rätt plats.
  3. Tidigast 5 minuter innan lektionens början leder du ut hästen. Tyglarna ska ligga uppe på halsen hela tiden.
  4. Gå in i ridhuset, ställ upp på medellinjen. Om du vill ta av dig jackan, gör det på medellinjen. Instruktören samlar ihop klädesplaggen och hänger upp dem. Instruktören hjälper dig också med uppsittningspallen om det behövs.
  5. Efter lektionen hjälps eleverna åt att hämta jackor. Den som blir av med sin häst, hämtar jackorna. Vid behov får en elev hålla i två hästar medan den andre hämtar jackorna. Ta upp stigbyglarna innan du leder ut hästen. Alla elever som blir av med sina hästar hjälps åt att plocka upp hästbajs i ridhuset.
  6. Sköt om hästen efter lektionen; borsta, kratsa hovar, skölj bettet noga, torka gärna av sadel och träns (samt ev. martingal) med sadeltvål, borsta av strykkapporna och häng upp dem, sätt på täcke vid säsong. Lägg tillbaka ryktsakerna på rätt plats. Har något hänt, skav eller liknande, informera personal på stallkontoret.