Karsten Erichs

Karre har suttit i MR-styrelsen i flera omgångar, senast som ordförande för föreningen i tre år. Karre arbetar i princip dagligen på ideell basis för Malmö Ridklubb och är mycket engagerad sig i föreningens. Han är i grunden journalist och har arbetat inom dagsmedia och numera i sitt eget företag i nästan 50 år.

Pia Johansson

Pia Johansson är 65 år och har under mer än 45 år arbetat med att göra tillvaron bättre, lättare och begripligare för personer med funktionsvariationer i Malmö kommun. Nu har hon bara en kort tid kvar av sitt yrkesliv.

De senaste 23 åren har Pia vikt stora delar av sin fritid åt Malmö Ridklubb. Pia är en av våra verkliga eldsjälar och ställer upp ideelt för klubben när det behövs. En del av MRs medlemmar träffar Pia på lördagar då hon står i klubbens kafeteria, andra möter henne när hon rider och sköter sin systers häst. På våra hopptävlingar har Pia ansvar för domartornet och på dressyren är hon speaker och sjukvårdare. Pia gör så mycket hon kan för att stötta våra yngre medlemmar och MRU.

Pias hjärtefrågor och det hon brinner för är handikappfrågor. Som styrelseledamot har hon de senaste året engagerat sig i några av de projekt och framtidsplaner som rör ämnet, där hon har deltagit i samarbetet med kommunen och andra handikappinstanser.

Viveca Byhr-Lindén

Vivecas första trevande steg upp på hästryggen gjorde hon på MCR, då hennes pappa var med och startade klubben och var dess förste ordförande. Men hon att rida MR. Efter att ha bott en tid på andra håll i Sverige flyttad Viveca med familj tillbaka till Malmö vid millennieskiftet, och hon och hennes barn började då rida på MR igen. Hennes barn var aktiva på MR genom MRU och handikappverksamheten. Viveca har tidigare varit suppleant i MRs styrelse och har även varit ledamot i styrelsen för Linköpings fältrittklubb.

Viveca jobbar sedan 20 år på fastighets- och gatukontoret i Malmö. 2007 fick hon uppdraget att projektleda Malmö City Horse Show med mål att nå framtida mästerskap. MCHS var redan etablerat som en världscuptävling och hade drivits både som ideell förening och som bolag när kommunen tog över ansvaret och garanterade finansieringen. Som projektledare blev hennes uppgift att samla krafter, ideella och professionella, och att jobba när Malmös ridklubbar för att nå mästerskapsmålet. Man fick två mästerskapstävlingar: junior-EM i fälttävlan augusti 2012 EM 2013. EM sändes direkt i TV under 4 dagars och arrangörerna fick uppskattning från ryttare, publik och FEI (internationella ridsportförbundet). Av kostnadsskäl beslutade Malmö stad sig för att lägga ut tävlingarna på en extern arrangör fr o m 2014, och hennes uppdrag var med detta slut.

Viveca anser att med hennes bakgrund med privat och professionellt engagemang i ridsporten, styrelseerfarenhet, kontakter samt kännedom om Malmö stads strukturer, är hon redo för posten som styrelseledamot. Hon har god kännedom om utbildningsprocesser och föreningsliv.

Som styrelseledamot har Viveca ambitionen att MR ska vara en transparent organisation. För Viveca är det självklart detta även en ridklubb som jobbar med stöd från bl a staden ska vara transparent.  Alla klubbmedlemmar ska känna delaktighet, det gäller både elever i ridskolan och privata uppstallningar, unga som gamla. Viveca menar att vi ska gemensamt jobba för en framgångsrik klubb och vi ska ha en personal som trivs och utvecklas i sitt arbete. Med en stark organisation ska vi vinna framgång och med detta även förbättra vår ekonomi.

Anneli Thelin

Anneli driver eget företag inom vården sedan 2003 och har erfarenhet av styrelsearbete genom styrelsearbete i Strandhems samfällighetsförening. Anneli kan bidra till styrelsearbetet med ett stort engagemang och brinnande drivkraft att föra MR framåt, hon vill få alla medlemmar att känna sig sedda och välkomna, allt ifrån privat- till knatteryttare. Alla behövs!

Annelis hjärtefrågor är barn och ungdomsverksamheten, eftersom de är MRs framtid. Hon brinner även för våra funktionshindrade och den verksamheten. Annelie vill arbeta för att MR har fler aktiviteter för alla barn och ungdomar som inte bara består av ridning men som kan skapa en starkare vi känsla.

Marianne Holmbeck

Marianne har en bakgrund som journalist och lärare, där har hon lärt sig vikten av kommunikation och att det är lika viktigt att lyssna som att fråga. Hon har tidigare erfarenhet från styrelsearbete och har även arbetat med kvalitetssäkring och certifiering.

En hjärtefråga för Marianne är friska harmoniska hästar, kunniga instruktörer som stannar kvar och nöjda deltagare som också stannar. Marianne arbeta för detta som styrelseledamot. Marianne är lektionsryttare på MR.

Anna Almqvist

Anna arbetar sedan 20 år sedan med hantering av information och data samt IT-system och är skicklig på att skapa struktur och är en erfaren projektledare. Hon arbetar idag i styrgrupper och leder människor och sitt arbetsområde i ett stort globalt bolag. Hon har systemvetarexamen från universitetet och därefter stor praktisk och teoretisk kunskap inom bland annat arbetsrätt, projektledning, omorganisering samt medieteknologi.

Anna har alltid sysslat med hästar på hobbynivå. Hon började med att rida som lektionsryttare på olika ridksolor (1984-2001) hon har därefter haft egen ponny och tävlat blygsamt på lokal nivå i framförallt hoppning. Anna återvände till ridsporten 2017 och rider sedan 2018 i en grupp 4  och utökade nyligen ridandet med att också gå med i Hoppspecial på storhäst, båda på MR.

 

Paul Bäckstrand

Paul har suttit i styrelsen i två år där hans specialområde är säkerheten. Han började som suppleant men blev därefter ordinarie ledamot efter ett avhopp. Paul är nu pensionär efter många år som speditör med specialinriktning att frakta djur, det kunde vara hästar från Island eller nötkreatur som skulle till andra sidan Uralbergen. Paul har sin häst Age uppstallad i privastallet.

Helena Neihoff

Helena har varit ridskoleelev i många år på MR och sett hur verksamheten har förändrats över åren. Helena har från sitt arbete vana att hålla på med flera projekt samtidigt och hon är analytisk.

Helenas hjärtefrågor är främst ridskoleverksamheten men även tävlingsverksamheten. Men hon ser även vikten av att privathästverksamheten ska fungera för att hela klubben ska gå bra. Med andra ord tycker Helena att det är viktigt att ha ett helhetsperspektiv.

Som styrelseledamot vill hon utveckla och förbättra ridskoleverksamheten. Det är viktigt för att behålla och få nya medlemmar, anser hon.  och tycker att den har försämrats mycket de senaste åren, den måste bli bättre annars kommer klubben att tappa massor av medlemmar. Hon vill också arbeta för att få en balanserad tävlingsverksamhet med både Pay and Jump/Ride, lokala och regionala tävlingar. Helena tycker att föreningens styrka är att MR har ett gott rykte och vill arbeta för att det ska förbli så och att vi ska ha en harmonisk förening där alla kan må bra.

Katja Hofgren

Katja har flera års erfarenhet av styrelsearbete från olika föreningar och företag, är väl bekant med vad som åligger styrelsemedlemmar och har lätt för att sätta sig in i nya roller. Hon har styrelseerfarenheter både som ordförande, sekreterare och ledamot.

Som egen företagare är Katja medveten om vikten av en god ekonomi för att kunna driva en framgångsrik verksamhet. Hon är managementkonsult och projektledare med fokus på att bygga sammansvetsade team som arbetar mot samma mål och i samma riktning, hon har bl.a drivit stora projekt inom samhällsbyggande och infrastruktur. Katja är en person som gärna tar tag i saker som behöver göras och hon brukar ha många idéer för utveckling, är prestigelös och har föreningens bästa framför ögonen. Katjas erfarenhet kring att bygga sammansvetsade team kan komma till stor nytta för föreningen.

Hjärtefrågan är att personalen och hästarna ska må så bra som möjligt, om de mår bra har de även förutsättningar att göra sitt jobb på bästa sätt. Det i sin tur resulterar i nöjda medlemmar. Nöjda medlemmar är föreningens bästa ambassadörer och reklampelare. Hon vill vara med och utveckla känslan av samhörighet och gemensam riktning bland personal, styrelse och medlemmar, föreningens styrkor är att personalen är väldigt kompetent.