Här kan du läsa de nominerade kandidaternas presentationer av sig själva och varför de vill arbeta för Malmö Ridklubb:

 

Katja Hofgren

Malmö ridklubb är för mig en fantastisk klubb. Det är viktigt för mig att våra medlemmar känner sig välkomna, trygga och har en fristad från alla andra utmaningar i livet hos oss i stallet. Tidigare styrelser har gjort ett digert arbete där underskott har vänts till överskott och nu finns alla möjligheter att fortsätta utveckla MR för framtiden. Mitt bidrag är att få alla att arbeta åt samma håll med en gemensam riktning.  Tillsammans blir vi starkare och jag vill skapa möjligheter för fler att engagera sig i vår klubb.

Jag har tidigare erfarenheter som ordförande, ledamot i andra föreningar, driver eget företag och har mångårig erfarenhet inom ledarskap på olika sätt. Min drivkraft är att göra skillnad och att få saker gjorda.

 

Lotta Carlsson

Efter 7 år i Malmö hittade jag under 2020 äntligen till MR, och därmed tillbaka till mitt favoritintresse! Hästar har varit en del av mitt liv sedan tidiga barnsben tack vare uppväxten i en småländsk och hästtokig familj. Under skolåren spenderades all min fritid på ridskolan, tävlade i div 2-hoppning på B- och D-ponny och tog därefter hand om den unga travaren Poppe som inte ville springa fort men gärna omskolas till ridhäst.

När det blev dags att lämna Småland blev det med en naturlig paus från ridningen. Intresset har alltid varit kvar men plötsligt hade det hunnit gå 12 år innan jag en lördag i augusti förra året följde med en vän till MR för att kolla hennes lektion – fastnade och var själv med i lektionsgruppen veckan efter. I stallet är jag extra svag för snyggingarna i killhörnan (Calle, Dover och Irys) som blivit ett favoritgäng! Övrig tid arbetar jag som projektledare, gillar att vara ute i naturen och att träna med min hund Harry. I styrelsen vill jag bidra med ett brinnande engagemang för ridsport och MR. Jag gillar att få saker gjorda, hitta lösningar och drivs av att förbättra och effektivisera såväl stort som smått.

 

Paul Bäckstrand

Jag är lektions- och privatryttare på Malmö Ridklubb med bakgrund från kavalleriet. Jag är också medlem i Kronprinsens Husarregemente i Malmö. Idag sitter jag i Malmö Ridklubbs styrelse där jag arbetar bland annat med säkerhetsfrågor. Mina intressen är juridik, samhällsfrågor, kunskapen om säker ridning och hantering av den hållbara hästen.

 

Helena Strömbeck,

Jag heter Helena, född 1975, advokat, ridskoleryttare och ponnyryttarmamma. Jag började mitt hästliv som nioåring på Gessie Ridklubb, sedermera Klagshamns Ryttarförening. Jag kommer särskilt ihåg de härliga ridlägren vid havet på somrarna. När jag var 12 år fick jag min första egna ponny och jag har sedan haft egna hästar i 30 år. Jag har tävlat i hoppning och fälttävlan men framför allt har hästarna varit min viktigaste avkoppling och mitt andrum i livet. De senaste åren har jag pga tidsbrist (jag är ensamstående mamma i karriären och med fyra barn) inte haft någon egen häst. Jag är nu en ganska nybliven ridskoleryttare på Malmö Ridklubb och det är så kul att vara tillbaka på hästryggen. Min femåriga dotter har också börjat rida på Malmö Ridklubb. Jag blev så imponerad av den fina anläggningen och organisationen när jag kom till ridskolan. Särskilt uppskattar jag det fina arbetet med de små nybörjarna. Jag vill därför gärna bidra med mitt engagemang och min kunskap till ridklubben. Jag arbetar som advokat inom affärsjuridik och har genom mitt arbete lång erfarenhet av styrelsearbete. Jag sitter bl a i styrelsen för den advokatbyrå där jag är delägare. Jag tror att jag med både min yrkeserfarenhet och min hästerfarenhet kan bidra på ett positivt sätt i styrelsearbetet.

 

Caroline Hammarström

Det är alltid svårt att sammanfatta sig själv på 200 ord. Jag är 36 år gammal, bor med sambo och hundar utanför Malmö. Jag har hållit på med hästar till och från hela livet med allt från egen häst, djurvårdsutbildning, medryttare och arbete på stuteri. Efter några (många) års uppehåll ville jag finslipa ridningen igen och valde att börja på MR våren 2020, först som lektionsryttare och sedan med sponsorhäst.

När jag inte hänger i stallet så arbetar jag som projektledare på ett säkerhetsföretag, en rolig tjänst där man verkligen har många bollar i luften och varje dag är sig olik. Annars har jag en bakgrund inom fastighetsbranschen, försäljning samt eget företag.

Skulle jag bli invald i styrelsen så vill jag gärna engagera mig i både hästar och medlemmar. Alla mår bra av variation och vidareutbildning och det finns så många fler discipliner att upptäcka förutom hoppning och dressyr, både i form av tävlingar och clinics där vi får lära oss mer. Visionen hade varit glada välmående hästar som ser fram emot att jobba med oss människor varje dag. Genom att vara lyhörd för våra medlemmars önskemål kan vi skapa en fin ridklubb där alla som vill kan vara engagerade.

 

Karsten Erichs

Jag har suttit i MRs styrelse i olika omgångar med start på 80-talet. 2017 blev jag ordförande och klubben hade då flera allvarliga problem att ta tag i, bl a ekonomi, personalsituationen och hästbeståndet. Klubbens negativa kapital enligt årsredovisningen uppgick då till 2,1 miljoner kronor. Nu redovisar vi ett positivt kapital på 770.000 konor. Jag är journalist och har arbetat på tidningen Arbetet, Radio Malmöhus, SVT och TV4 Skåne. Sedan 1991 driver jag ett eget företag som arbetar med utbildning, information och konferenser om brandskydd och säkerhet. Jag kommer fortsatt att arbeta för MR och dess utveckling på olika sätt.

 

Marianne Holmbeck

Njut till häst i unik miljö; typ av slogan vi kom fram till på ett styrelsemöte och Malmö ridklubb
är en oas att vara stolt över mitt i bebyggelsen.
Välmående hästar, nöjd personal och nöjda medlemmar, inte nödvändigtvis i den ordningen, ser jag
som min uppgift att arbeta för i styrelsen.
Jag har ridit till och från på Malmö ridklubb i flera år, tycks alltid komma tillbaka för hästarna
ger så oerhört mycket.

 

Magnus Stjärnqvist

Jag heter Magnus Stjärnqvist, är 48 år, gift med Christina som är ridlärare och är pappa till 3 hästtokiga tjejer som alla är hårt engagerade i vår fina ridklubb.

Vi har 3 hästar på Malmöridklubb så det blir många timmar i veckan vi tillbringar på anläggningen vilket ger mig en fantastisk inblick i det dagliga arbetet.

Till vardags arbetar jag som regionchef på FläktGroup som är ett tillverknings- och försäljningsbolag inom inneklimatbranschen och där jobbar jag mycket med personalledning, entusiasmering, coaching och långsiktiga kundrelationer.

Jag har varit aktiv i styrelsen de senaste åren fram till i höstas och fått förmånen att vara delaktig i den positiva förändring jag hoppas vi alla nu märker av och jag  ingår i vår ledningsgrupp som stöttar verksamhetschefen med de dagliga och operativa utmaningarna. Förutom det operativa är jag väldigt engagerad i bl a våra tävlingar, byggprojekt, maskininköp, hästinköp och Pay & Jump,

För mig är MR en otroligt fin  klubb där alla generationer kan umgås tillsammans med sina älskade hästar i en fantastisk och unik lantlig miljö mitt i storstaden och jag är tacksam och stolt att få möjlighet att vidareutveckla verksamheten. Vår ekonomi är god och vår personal är fantastisk vilket gör det så mycket lättare för oss att öka kvalitet och tillgänglighet för våra medlemmar framöver. Jag hoppas få ert förtroende att föra klubben vidare mot nya utmaningar.

 

Ingmar Ingstad

I MR’s styrelsen representerar jag Kronprinsens Husar. Varje måndag har Husarerna sina ridövningar på MR, de flesta söndagar tränar jag Husarernas musikkår att rida och spela med sin instrument och att vänja hästarna vid musiken. Husarerna har 3 egna hästar som jag köpt in efter att ha testridit  dem. Vid externa framträdande framhåller vi att Husarerna är en del av MR’s verksamhet.

Jag har en sponsorhäst, Dover en välutbildad hopphäst. Tidigare har jag haft dressyrhästen Cherico, en mycket omtyckt häst. I mer är 30 år har jag och min familj varit medlemmar och aktiva på MR, bl a var jag en av ledarna i MR’s voltigelag som vann brons i VM där min dotter Maria deltog. Min andra dotter Nina blev en framgående hoppryttare på MR.  Mitt största intresse på MR är att hjälpa till med att finna fina hästar och att dessa sköts och rides på bästa sätt. Jag är intresserad av att våra kunder (ryttarna) mår bra och får det bästa utav sin ridning, att nya kunder blir välkomnade och visade runt på anläggningen. Jag hjälper gärna nybörjare, barn, handikappade såväl som vuxna i stallen. Ponnyridning är en del som jag leder.

 

Ingrid Holmberg

När jag gick i andra klass på Hyllieskolan fick jag en ny klasskamrat, hon hade haft ponny tidigare och hon tog med mig till stallet tvärs över gatan. Det var 1963. Sedan dess har jag varit klubben trogen.

Efter många år som lektionsryttare fick jag 2002 chansen att köpa min favoritlektionshäst Kitara. Kitara fick sommaren 2005 ett föl som heter Do-re-mi, tyvärr dog Kitara hösten efter och några månader senare köpte vi Backgammon som idag är 28 år. Jag och min dotter Boel (som fick börja med ponnyridning när hon var knappt 2 år) hade häst på Malmö Ridklubb i drygt 10 år sedan flyttade först Boel och Backgammon och ett par år senare jag och Do-re-mi till Skabersjö.

Jag satt i Malmö Ridklubbs styrelse några år på 70-talet och sedan i en andra omgång i många år till för några år sedan. Har även varit ordförande. Idag är jag främst engagerad i vår tävlingsverksamhet.

Jag är ingenjör som i ca 30 år arbetet som projektledare med större och mindre ubåtsprojekt med både svenska och utländska kunder. Jag arbetar fortfarande men har börjat gå ner i arbetstid

Med den erfarenhet jag har av klubben och från mitt jobb tror jag att jag kan göra nytta som lekmannarevisor.