Har du en funktionsnedsättning och är intresserad av att rida?

Då är du välkommen till Malmö Ridklubb som har stor erfarenhet av ridning för funktionsnedsatta elever. Vi erbjuder barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsnedsättning möjlighet att rida.

Vi har verksamhet 6 dagar per vecka. Det finns möjlighet att rida på dagtid ca 30 min/pass där vi anpassar ridningen till eleven, dess önskemål och förmåga. Rullstolsramp, trappa och lift finns på anläggningen. Vi har snälla och trygga hästar i olika storlekar.

På onsdagar och lördagar har vi grupper för ryttare med funktionsnedsättning. Grupperna är mindre med ca 5 ryttare i varje. Vi har då medhjälpare till varje elev/häst. Malmö Ridklubb bedriver också samarbete med barn och ungdomshabiliteringen i Malmö.

Förskolor, skolor och boenden mfl är mycket välkomna att pröva vår verksamhet. Om det finns intresse vill vi gärna ta emot de som vill pyssla, mysa, borsta och tillbringa tid med våra underbara hästar, även om man inte vill eller kan rida. Kontakten och närheten till hästen är välgörande för alla människor.

Är ni nyfikna och vill komma till oss för mer information så ring vårt Kansli tel 040-134900 under dagtid eller skicka oss ett mail till kansliet@malmoridklubb.se. Ansvarig hos oss är Ebba Larsson som har stor erfarenhet och väl dokumenterad utbildning.

Varmt välkomna att hälsa på oss på vår fina anläggning!