Information till alla våra ridskoleelever

Vid lektionsridning på Malmö Ridklubb gäller följande regler. Kontakta gärna någon i personalen om du har några frågor. Reglerna är till för allas säkerhet och trygghet och för att våra hästar skall må bra. Tveka inte att be om hjälp! Det är bättre att fråga en gång för mycket om det skulle behövas! Svenska Ridsportförbundet har gett ut en informationsfolder ”Välkommen till Ridskolan” som innehåller en massa tips och råd. Foldern kan du ladda ner här

Oycksfallsförsäkring för medlemmar
Malmö Ridklubb är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och alla våra medlemmar omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Mer information om försäkringen hittar du här Försäkringen gäller även vid prova-på-ridning anordnad av Malmö Ridklubb och då krävs inget medlemsskap.

• Anmäl dig på stallkontoret för att få en häst tilldelad. Du ska vara på plats senast 30 minuter innan din lektion börjar. Är du mer än 10 minuter sen kommer du inte få din hästtilldelad och därav inte kunna medverka ridande på lektionen.

• Hämta hästens utrustning i sadelkammaren. På dörrens insida ser du vilket nummer din häst har. Gör iordning din häst genom att borsta, rykta, kratsa hovarna, kamma manen och plocka svansen. Därefter sadlar och tränsar du samt sätter på eventuella skydd. Om det ska vara hoppning på lektionen kontrollera då om din häst ska ha martingal. Lägg tillbaka ryktsakerna på rätt plats. Behöver du hjälp finns det en stallvärdinna på plats som kan hjälpa till.

• Tidigast 5 minuter innan lektionens början leder du ut hästen. Tyglarna ska ligga uppe på halsen hela tiden.

• Gå in i ridhuset, ställ upp på medellinjen. Om du vill ta av dig jackan, gör det på medellinjen. Instruktören samlar ihop klädesplaggen och hänger upp dem. Instruktören hjälper dig också med uppsittningspallen om det behövs. All uppsittning sker alltid i ridhus/ paddock.

• När vi rider på galoppbanan och möter annat ekipage tänk på att sakta ner i god tid innan mötet och passera i skritt. Det är inte tillåtet att galoppera utanför ridhusen då detta skrämmer ekipagen som ev. har lektion inne i ridhuset Det är heller inte tillåtet att galoppera vid någon av utepaddockarna när det pågår lektionsverksamhet i dessa. Tänk på att visa hänsyn. Alla ryttare är inte lika trygga i sin ridning utanför ridhusen.

• Efter lektionen ta upp stigbyglarna innan du leder ut hästen. Alla elever som blir av med sina hästar hjälps åt att plocka upp hästbajs i ridhuset.

• Sköt om hästen efter lektionen; borsta, kratsa hovar, skölj bettet noga, torka gärna av sadel och träns (samt ev. martingal) med sadeltvål, borsta av strykkapporna och häng upp dem, sätt på täcke vid säsong. Lägg tillbaka ryktsakerna på rätt plats. Har något hänt, skav eller liknande, informera personal på stallkontoret.

• Behöver du avboka din ridlektion kan du göra det på två sätt antingen genom att logga in på Malmö Ridklubbs kundportal eller ringa oss på stallkontoret 040-13 49 00. Det är viktigt att du avbokar din lektion om du vet att du inte skall komma. Detta förenklar vårt arbete med utdelningen och planeringen av vilka hästar som skall gå i lektionsverksamheten.