Sommaren på Malmö Ridklubb innebär att stallen är tomma och vi fixar, målar och gör fint på anläggningen inför höstterminen. Vi är i full gång med planeringen inför höstterminen 2020. Vi har under dom senaste terminerna haft stort tryck på ridskolan och vi får dagligen förfrågningar från vuxna och barn som vill börja rida hos oss. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och fylla ridskolan. Det är många som hört av sig med synpunkter på saker som kan bli bättre och det är vi jätteglada för. Vi har många nya kunder och utvecklingen de senaste åren visar på en ökad verksamhet. Vi har idag en ökad beläggning i ridskolan. Vi har i dagsläget över 570 bokade uppsittningar i veckan. Vi har dessutom en kraftigt ökad ”Drop-in-ridning” på förmiddagarna och vårt medlemsantal ökar stadigt. Vi är nu uppe i över 700 medlemmar.

Lektionsschemat inför nästa termin kommer i stort sett att se ut på samma sätt som vårterminen med några mindre justeringar. Många lektioner startar 30 minuter senare. Detta innebär att första lektionen i logen startar 16.30 och i Arenan och Manegen 17.30. Detta gäller dock bara måndag-torsdag. Fredag och Lördagar är tiderna som denna terminen dvs lektionerna startar varje heltimme. Inga lektioner på kvällen kommer dock att sluta senare än 21.30.

Vi har tre nya ridlärare klara inför denna terminen. Lollo Björnwall (som redan under vårterminen tjuvstartade lite), Rebecca Barwich och Monica Bengtsson. Höstens lektionsschema är färdigt och det hittar du här på hemsidan.

Vill ni fortsätta rida? Vill ni rida mer? Vill ni byta grupp? Vill du sluta rida? och inte meddelat din instruktör maila isåfall Christine Henriksson på kansliet. E-post: kansliet@malmoridklubb.se

• 10 augusti startar Höstterminen.

• Vecka 30 rids alla hästarna hem från betet.

• Vecka 31 rids hästarna igång med hjälp av skötarna.

Mer information om om ridningen till och från  betet finns på hemsidan. Vi har ett fullmatat sommarprogram på MR. 15-17 juni har vi Ridläger storhäst och ponny och den  22-25 juni har vi ridläger för ponny. 3-8 augusti har vi ridläger storhäst och ponny. Vi har ridläger från nybörjare till mer avancerad. Men innan höstterminen tar vid så har vi en lång härlig sommar framför oss. Glöm inte att besöka vår hemsida där ni hittar alla våra sommaraktiviteter och information inför höstterminen.

Hoppas ni alla får en härlig sommar och välkomna tillbaka till oss den 10 augusti när höstterminen startar.

Mvh

Sonny Elfvin
Verksamhetschef