Malmö Ridklubb startar söndag den 9 september en ny ”Rid & Lek” grupp. ”Rid & Lek” är för dig från 5 år och uppåt som är sugen på att prova på att rida, åka och köra vagn, sköta, pyssla, leka och umgås med våra fina hästar. Vid dåligt väder är vi inne i något av våra ridhus men vi försöker i den mån det är möjligt vara ute.

Vi rider och leker en timme och dina föräldrar, anhöriga eller vuxen är med under tiden och leder ponnyn när vi rider ut på en tur. Vill ni föräldrar inte leda hästarna när vi går ut kan vi erbjuda hjälp med detta. Meddela isåfall detta när ni anmäler er. Ridhjälm och ridväst finns att låna men tänk på att ha oömma kläder på er.

• Lektion 1 – Hästförberedelser. Vi går tillsammans igenom och pysslar med hästarna och går igenom utrustningen. Vi gör iordning och förbereder hästen för en ridtur.

• Lektion 2 – Ridtur. Vi gör iordning hästarna och ger oss tillsammans ut på en ridtur. Föräldrarna är med och hjälper till att leda hästarna.

• Lektion 3 – Vi kör häst och vagn. Tillsammans gör vi vid hästarna och förebereder dom för att köra med vagn.

• Lektion 4 – Ridtur. Vi gör iordning hästarna och ger oss tillsammans ut på en ridtur. Föräldrarna är med och hjälper till att leda hästarna.

Pris: 150 kr per gång och man binder upp sig för fyra tillfällen, begränsat antal platser då vi endast kan ta emot max 6 elever per gång.
Tid: Söndagar kl 13.00-14.00 eller kl 14.00-15.00.
Anmälan: Skicka mail till kansliet@malmoridklubb.se eller ring 040-13 49 00 (vardagar 8.00-12.00)