Välkomna till en ny terminsstart det känns lite konstigt att säga höstterminen just nu när det känns som varmast. Hoppas att ni alla har haft en härlig sommar! Våra lektionshästar har nu kommit hem ifrån sitt sommarbete. Trots lite gräs på grund av torkan så ser de riktigt fina ut det är till och med några som är lite extra runda i hullet, precis som en semester brukar vara. Vi vilar, äter gott, badar och njuter. Tack vara alla ideella krafter så kom våra hästar ner till betet och även hem. Tack till alla som har ställt upp med bilar, hästsläp, tillsyn på betet , ridning m.m. Tillsammans är vi starka!

Vi är många som känner oro över tillgång till foder och strö till våra hästar nu när det har varit så extremt varmt och nästan inget regn. Som det ser ut nu så har vi det ordnat till våra hästar vi har ett avtal med Katslösa, men det gäller att vi alla hjälps åt med att spara på halm och hösilage. Extra viktigt att mocka ordentligt och inte slänga ut ren halm om det ska räcka för hela året.

Skötarna har nu pysslat och ridit i gång våra hästar, de är tvättade och friserade. Våra duktiga hovslagare har jobbat för fullt och alla hästar är verkade och fått skor på sig.(Det är mycket som ska ordnas efter sommarvilan.) Tack för att ni tar så väl hand om lektionshästarna! Nu är de redo för alla kurser som startar.

Måndag den 13 augusti startar höstterminen med lektionsverksamheten. Vi välkomnar alla gamla och nya elever och hoppas på en rolig och lärorik termin tillsammans. Har ni några frågor angående terminsstarten, vill byta grupp eller sugen på att börja rida så kontakta Lisa Svensson på kansliet så hjälper hon er. Mail: lisa.svensson@malmoridklubb.se tel: 040-134900.

Tveka inte att kontakta mig om ni undrar över något eller bara vill prata lite, jag finns oftast ute på stallbacken, ridhuset eller inne på kansliet. Mail: mia.dahlgren@malmoridklubb.se tel: 0704-132967. Det går även bra att maila till kansliet@malmoridklubb.se eller ringa 040-134900.

Önskar er alla en fortsatt skön sommar!

Mia Dahlgren
Verksamhetsledare
Malmö Ridklubb