Måndagen den 6 november hade vi en dressyrclinic här på Malmö Ridklubb. Det var teori på måndagslektionerna men alla våra lektionsryttare (oavsett lektionsdag) var inbjudna till detta event. För att förkovra oss i dressyrens ädla konst hade vi bjudit in 14-åriga Ronja Kardos och hennes tränare Linn Larsson.

Linn som är B-tränare i dressyr, innehar tysk beridarexamen samt tävlar själv på hög nivå i dressyr, lotsade oss igenom en framridning inför tävlingsstart. Hon berättade om de olika rörelserna och momenten och Ronja utförde dessa.

Ronja hade för dagen med sig ponnyn Nice One (Nisse) som i helgen tagit SM silver i lagdressyr.

Ronja har tagit SM guld för ponny kategori B, kategori C och kategori D samt på stor häst för Children. Hon har ridit Nordiska Mästerskapet och Europa Mästerskapet för Children (ryttare mellan 12-14 år). Just nu är hon rankade 1:a i världen bland Children ryttare dressyr, tillsammans med sin fina häst Holly’s Final. Den har hennes moster Carita Axelsson fött upp. Just nu ligger Ronja etta i världen med 2412 poäng, 65 poäng före tvåan.

Efter framridningen så red Ronja och Nisse det program som det tävlade i helgen med. Efter avslutad ritt och applåder från publiken fanns det möjlighet att ställa frågor. Det var många som ställde frågor.

Efter att vi tackat Ronja, Linn och Nisse för denna fantastiska kväll, så fanns det möjlighet att komma ner i Arenan och ta foto tillsammans med dem.

Det var trevligt att se en sådan stor publik denna måndagskväll. Cafeterian var öppen efter clinicen.

Vi är verkligen glada och stolta över att ha fått stifta bekantskap med Ronja Kardos och Linn Larsson samt Nisse. Det ska bli mycket spännande att följa deras resa i svensk dressyrsport framöver. Vi håller tummarna på Ryttargalan i slutet av november!

”För första gången någonsin toppade en svensk ryttare inom dressyrsporten en internationell rankningslista. Med den motiveringen nomineras 14-åriga Ronja Kardos från Slimminge till Årets komet i Sverige 2023.”