Härlig söndag på Flyinge med finalen i Ridskolecupen. Det är en tävling där Skånes ridklubbar tävlar mot varandra i teori, dressyr och hoppning.  Under året har vi haft tre deltävlingar där vi har mött två andra ridklubbar; Hittarps RK och Torns RK. De har båda varit på Malmö Ridklubb och tävlat med våra ponnyer och hästar. Vi har besökt Hittarp och Torn och tävlat med deras ponnyer.
Deltagande i Ridskolecupen under 2023 har (omgång 1) Johanna Malmberg, Matilda Malmberg, Nova Bjerkborn, Nelly Wellbert, (omgång 2) Filippa Arup, Ingrid Lindberg, SannaLe Clair, Alva Stjärnqvist, (omgång 3) Matilda Enggren, Tyra Eriksson, Lea Shaxiates och Anna Hedberg varit. Ett helt fantastiskt gäng som visat gott horsemanship och god kamratskap under deltävlingarna.
Finaldagen i Flyinge startade med teoriprov för samtliga klubbar. Det var 15 klubbar representerade. Under tiden de fick sätta tänderna i teoriprovet gick föräldrar, lagledare, hejarklackar ut och byggde hoppbanan i stora ridhuset samt dressyrbanan i craafordhallen. Sedan var det dax för dressyr. och hopptävling. Lagledare var Annika och Monica. Monica tog hand om dressyren och Annika hoppningen.
Många av våra medlemmar hade också tagit sig till Flyinge för att heja fram våra tävlande och Malmö Ridklubb. Så kul! En riktigt härlig gemenskap!
Efter att alla tävlingsgrenar var avklarade plockades banorna undan. Under tiden räknade Skånes Ridsportförbund ihop alla resultat. Det gällde såklart att få så mycket poäng som möjligt. Även hoppningen bedömdes med poäng. Sedan var det dax för prisutdelning i stora ridhuset.
Malmö Ridklubbs lag i finalen, bestående av Johanna och Mathilda med Laban (hoppning) och Nelly och Filippa med Potter (dressyr) slutade totalt på en tredje plats! Helt fantastiskt! Vi är så glada och stolta!
Vann gjorde Helsingborgs FRK.
Stort tack till Skånes Ridsportförbund för en härlig dag för våra ridskolekipage! Och vilka fantastiskt fina lektionsponnyer och lektionshästar det finns ute på våra ridskolor.