Ridskolan har köpt in tre nya hästar och dessa hästar kommer enligt våra säkerhetsrutiner på Malmö Ridklubb att hållas isolerade i karantän under 21 dagar från dom övriga aktiva ridskolehästarna på anläggningen. 

Då vi bara har två uteboxar kommer isoleringen att ske i mellanstallet där dom tre nya hästarna kommer att stå tillsammans med tre av våra långtidsskadade hästar. Hästarna kommer att stå uppdelade på var sin sida i stallet och har inte möjlighet till direktkontakt med varandra.

Dom nya hästarna kommer att gå i gräshagen tillsammans och dom långtidsskadade hästarna kommer att gå i sina sjukhagar precis som tidigare. In och utgång för dom nya hästarna sker via in- och utgången mot släpen på baksidan. Dörren mot privatstallet kommer att förseglas och information kommer att sättas upp på alla ingångar till mellanstallet. Personalen som jobbar i mellanstallet kommer att ha skyddskläder samt använda samma redskap när dom arbetar i det stallet. Vi kommer också att sätta fram desinfektionsmedel för skor och händer till personalen. 

Endast anställda av Malmö Ridklubb får vistas i mellanstallet under denna perioden. Ingen av dom nya hästar som kommer har visat några symptom på smitta. Detta är en säkerhetsåtgärd som verksamheten frivilligt inför för att skydda dom övriga hästarna.

Hästarna kommer till anläggningen måndagen den 28 januari och det är en C-ponny, en D-ponny och en storhäst Vallack. Vi har förståelse för att många är intresserade av dom nya hästarna och vi hoppas att vi kan hjälpas åt att hålla obehöriga borta från mellanstallet.

Frågor besvaras av Pia Jönsson eller Lisa Svensson.