Välkommen till en ny termin på Malmö Ridklubb!  

Malmö Ridklubb har en omfattande lektionsverksamhet på både ponny och häst, för alla åldrar och kunskapsnivåer.

Lektionerna hos oss bygger på att man bokar upp en viss lektion varje vecka en hel termin. Alla som rider på Malmö Ridklubb måste vara medlemmar, i medlemsavgiften ingår även en försäkring.

Höstterminen startar måndagen den 15 augusti och slutar söndagen den 18 december.

Det har blivit ridlärarbyte på några lektioner vilket ni kan se i lektionsschemat på vår hemsida. 

 

Nedan följer lite viktig information som vi vill att ni tar del av inför er ridning här hos oss: 

 När du som elev kommer till oss är det viktigt för oss att du ska känna dig välkommen och få den hjälp du behöver.  

 • I samband med att du bokat din ridning på kansliet här på Malmö Ridklubb skickas det en faktura via mail till dig. Fakturan delas upp på tre delbetalningar. Har du några frågor är du välkommen att kontakta någon av oss som jobbar på Malmö Ridklubb. 
 • Via vår elevportal Hippocrates.se kan du enkelt avboka dina ridlektioner, få en översikt på dina fakturor, du kan administrera dina medlemsuppgifter och du kan till och med få reda på vilken häst du skall ha på din nästa lektion. Första gången du loggar in skapar du ett eget lösenord. Följ instruktionerna nedan: 
 1. Gå in på adressen: https://academy.hippocrates.se
 2. Som användarnamn skriver du in din mejladress (Skall vara den epostadress som vi har i vårt system)
 3. Skriv in lösenordet: mrk2019 (detta lösenord användare du bara första gången. När du sen är inne i elevportalen skall du skapa ett eget unikt lösenord som du sen använder dig av när du loggar in framöver.)
 4. Skriv in bolagskoden: MLRK
 5. Första gången du loggar in måste du godkänna användaravtalet och uppdatera ditt lösenord. Tänk på att ditt lösenord
  ska bestå av minst 8 tecken, stora & små bokstäver och minst  1 siffra. Klicka på “Spara grundinformation”. Nu är du inloggad med ditt nya lösenord.

 

 • När du kommer till din ridlektion ska du gå till vårt stallkontor (som ligger i ponnystallet) för att anmäla dig. Där får du din ponny/ häst tilldelad. Kom alltid minst 30 min före din lektion startar, detta är viktigt så att du i lugn och ro har tid att göra klar din häst inför ridningen. Kommer du senare än 15 min innan lektionen startar kommer du ej få möjlighet att rida. Detta är för hästarnas välbefinnande. 
 • På stallkontoret finns en stallvärdinna som kan hjälpa dig och berättar om det är något speciellt att tänka på vid skötsel före/ efter.  
 • Din ridlärare, som oftast redan är i ridhuset, tar emot dig där och berättar vad som gäller vid ridningen. 
 • Det finns ytterligare information på vår hemsida www.malmoridklubb.se om vad som gäller vid ridning, skötsel, vilka kläder/ skor som är lämpade i stallet och vid ridning. 
 • Det finns hjälm samt säkerhetsväst att låna (finns i ponnystallet) fråga oss gärna om råd inför köp. 
 • Vår målsättning är att hålla så hög kvalitet som möjligt på våra lektioner och att grupperna är så jämna som möjligt i kunskapsnivå. Detta för att få möjlighet att ge våra elever bästa tänkbara utbildning.  
 • Vi vill passa på att informera om att det är viktigt att avboka er ridlektion om ni inte har möjlighet att komma. Ridlektionen ska avbokas senast samma dag kl 12.00 helst via elevportalen. Det går även att ringa 040-134900 eller skicka mail till kansliet@malmoridklubb.se 
 • När du bokat dig för ridning så har du bundit dig för hela terminen. Om man slutar efter terminens start kommer ingen återbetalning att ske. Återbetalning/ tillgodo på del av terminsavgiften kan endast ske via uppvisande av läkarintyg. Vi har ingen igenridning i våra grupper. 
 • På vår hemsida www.malmoridklubb.se kan du under rubriken Lektionsschema och planering se vår lektionsplanering samt vilka dagar det ej är ridning. 
 • Fråga hellre en gång för mycket om du är osäker. Personalen är till för att hjälpa dig. Vi hoppas att du ska trivas här hos oss med våra fina hästar. 

 

Vi välkomnar alla elever, gamla som nya till en ny och lärorik termin tillsammans.