Nu utvecklar vi vår verksamhet – igen – och inleder ett samarbete med verksamheten Lära med Hästar! Lära med Hästar erbjuder självstärkande utbildningsprogram för barn och unga samt teambuilding och ledarskapsutveckling för företagsgrupper. Allt med hjälp av hästar. Ett spännande initiativ som ger oss på Malmö Ridklubb möjligheten att öppna upp stalldörrarna för nya målgrupper.

Lära med Hästar är ett nytt initiativ på den svenska marknaden – men sedan 10 år tillbaka ett etablerat och framgångsrikt koncept i Nordamerika, Australien och på Nya Zeeland. Genom roliga och självstärkande gruppövningar tillsammans med hästar, så kallad ”Equine Assisted Learning”, tränas deltagarna i kommunikation, ledarskap, samarbete och fokus. Alla övningar sker från marken och involverar alltså ingen ridning.

Lära med Hästars grundare, Lisa Thorngren, är certifierad instruktör inom Equine Assisted Learning (EAL) och har under de senaste fyra åren arbetat med metoden i Australien. Dessförinnan har hon över 20 års erfarenhet av arbete med ledarskapsutveckling och kommunikation inom bolag som exempelvis Ving och IKEA. Med verksamheten Lära med Hästar vill Lisa ta Equine Assisted Learning till Sverige, och vi på Malmö Ridskola är glada över att bli Lära med Hästars första samarbetspartner.

Till att börja med ska Lära med Hästar och Malmö Ridklubb genomföra ett pilotprojekt tillsammans där 12 elever från Rosengårdsskolan kommer att få prova på Lära med Hästars självstärkande utbildningsprogram – tio tillfällen under mars och april. Därefter öppnas möjligheten upp för fler skolor och andra grupper.

Lära med Hästar erbjuder:

Självstärkande utbildningsprogram för barn och unga (8-17 år)
Lära med hästars utbildningsprogram vänder sig till skolor som vill få in mer livskunskap på schemat. Barnen följer ett strukturerat program på 4 -12 tillfällen á 2 h. Genom roliga gruppaktiviteter tillsammans med hästar får barnen träna på att samarbeta, kommunicera och leda med respekt. Barnen växer och tar med sig lärdomarna in i klassrummet. Vi jobbar i team om 2-4 barn och en häst. Varje vecka bygger vi på men nya kunskaper. Alla övningar sker från marken – ingen ridning.

Kick off eller teambuilding för företag
Lära med Hästar erbjuder även halv- eller heldagsupplägg för företagsgrupper: kick off, teambuilding eller ledarskapsutveckling, där vi med hjälp av våra +600 kg tunga lärare, hästarna, lär oss bli bättre ledare. Kommunikation, samarbete, fokus och tillit är nyckelord i våra övningar – och resultaten syns direkt! Att arbeta med hästar är inte bara roligt, det skapar minnen och upplevelserna som fastnar hos deltagarna länge.

Mer information om Lära med Hästar hittar ni på www.laramedhastar.se
Gå gärna in och gilla Lära mer Hästar på Facebook: https://www.facebook.com/laramedhastar/

 

I början av januari fick några av Malmö Ridklubbs egna ridskoleelever och instruktörer prova på ett av Lära med Hästars program. Och feedbacken var bara positiv! Nu planerar vi för fler ”prova-på tillfällen”, bland annat för våra fantastiska skötare!