Gott Nytt År alla MR-medlemmar och MR-vänner. 2018 blir ett spännande år för vår verksamhet som är i ständig utveckling. En av våra stora uppgifter under det nya året är att skapa en stabil ekonomi och ni ska veta att vi är på rätt väg. Styrelsen inledde det nya året med ett extramöte där vi diskuterade hur vi ska öka intäkterna. Idéerna är många och mycket nytt kommer att genomföras.

Vi har under 2017 gjort stora förändringar i vårt hästbestånd och strax före jul kom fem nya hästar till oss – en storhäst, två ponnisar och två shettisar. De sistnämnda har redan gjort stort succé i ponnystallet. Hästinköpen har möjliggjorts genom ökade intäkter på tävlingar, i cafeterian, Luciashowen och en del sponsorinsatser. Aldrig tidigare har vi fått in så många nya hästar i verksamheten som under 2017.

Under hösten sade fem privatuppstallade upp sina avtal. Dessa boxar har övergått till ridskolan och möjliggjort en satsning på nya hästar.

Det blir en del personalförändringar direkt nu när terminen startar. Sophie Roesberg sade upp sig före jul och vi tackar henne för fina insatser på MR och önskar henne stort lycka till i framtiden. Stefanie har också tyävrr valt att sluta hos oss för ett nytt jobb inom en helt annan bransch. Vi önskar Stefanie lycka till och kanske kommer Stefanie att dyka upp hos oss för lite extrajobb i framtiden.

Monica Barkow återkommer till Malmö Ridklubb som instruktör, Monica Weihs och Kenneth Folkesson förstärker också instruktörssidan med en del lektioner.

Vi har inlett ett ökat samarbete med Arbetsförmedlingen. Detta betyder att Peter Lundberg blir halvtidsanställd från 15 jan. Peter är ju en mycket välkänd profil hos oss. Dessutom kommer Seat och Mohammed att arbeta hos oss under hela 2018 i ett speciellt arbetsmarknadsprojekt för nyanlända.

MR satsar under det nya året bl.a. på detta:

• Ökad föräldrarsamverkan. Vi behöver en stabil grupp föräldrar som kan hjälpa till med olika saker. Ni behövs på Malmö största fritidsgård! Vi behöver hjälp vid tävlingar, familjedagar och i cafeterian m.m. Maila mig direkt – karre@informationsbolaget.se – om du är intresserad av att göra en insats för våra ungdomar och Malmö Ridklubb.

• Fler Pay and jump och Pay and ride samt Jordgubbs- och Blåbärshoppningar.

• Fler evenemang på Ribban

• Satsning på knatteridning och stallkurser för de små

• Ökad verksamhet för vår ridning för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

• Fler stödmedlemmar, 100 kr i avgift. Anmäl till kansliet@malmoridklubb.se

• Extra stor satsning på 100-klubben under 2018.

Hästgruppen och Cafeteriagruppen arbetar vidare med sina uppgifter. Inom kort drar också Eventgruppen igång sin verksamhet. Vill du vara med i någon av våra arbetsgrupper? Kontakta mig.

Vi är Malmös största ridklubb och faktiskt en av landets största klubbar. Låt oss gemensamt utveckla klubben till att bli ännu bättre. Tack styrelsen, tävlingssektionen och all personal för fina insatser under 2017. Nu går vi tillsammans vidare.

Malmö 9 januari 2018

Karsten Erichs
Ordförande
styrelsen@malmoridklubb.se
070-2472300