Nyval

Fredrik Malmberg – föreslagen som ledamot

Jag heter Fredrik Malmberg och kandiderar som ledamot till Malmö Ridklubbs (MR) styrelse. Jag har tre ungdomar som rider vardera två pass varje vecka. Jag har tidigare själv ridit på klubben, även om det bara var under två terminer.

Jag vill sitta i MRs styrelse för att jag tror jag kan bidra med att utveckla föreningskänslan i klubben. Jag vill att Malmö Ridklubb skall vara en bra mötesplats för våra ungdomar där de kan utvecklas och bli goda förebilder. Klubben skall vara en naturlig plats för alla åldrar, ung som gammal, att vara på. Jag stöttar MRUs styrelse.

Jag har lång erfarenhet från andra ideella föreningar både på lokal, nationell och internationell nivå. Vardags driver jag tillsammans med mina bröder olika företag inom logistik och fastighetsförvaltning.

Att driva företag och driva förening är inte samma sak, och skall inte vara samma sak. Syftet med föreningen är inte att gå med vinst utan att skapa meningsfull verksamhet. Sen kan föreningslivet lära sig mycket från näringslivet.

Om du har några frågor så tveka inte att haffa mig på stallbacken eller i cafeterian på tisdagar.

 

Ingrid Holmberg – föreslagen som ledamot

Jag har varit medlem i Malmö Ridklubb sedan 1963 då jag gick på Hyllie skolan och följde med en klasskamrat in på klubben. Med undantag av ett par år i tonåren har jag varit aktiv på MR sedan dess.

Jag var lektionsryttare i nästan 40 år innan jag köpte min första egna häst (en MR lektionshäst, Kitara) vilket gör att jag mycket förståelse för lektionsverksamheten även om det är några år sedan jag red lektion. Som hästägare med häst uppstallad på MR i drygt 10 år kan jag den delen också. Idag har jag och min dotter våra två hästar, Backgammon 29 år och Kitaras dotter Do-Re-Mi 17 år, uppstallade i Skabersjö.

Jag har lång erfarenhet av styrelsearbete dels som styrelseledamot och ordförande på MR fram till 2015, dels som styrelseledamot och ordförande i fackföreningen Unionen på min arbetsplats Saab Kockums. Jag har också varit personalrepresentant i dess bolagsstyrelse i olika omgångar i totalt 16 år. På Malmö Ridklubb är jag sammankallande i tävlingssektionen och tävlingsledare för våra dressyrtävlingar och har 2021 varit lekmannarevisor.

Efter många år på Kockums och där jag arbetat både som linjechef men framför allt som projektledare, med ubåtar både mot svenska och internationella kunder är jag är idag nästan pensionär. Jag arbetar en dag i veckan som mentor för min efterträdare.

Jag tror att med min erfarenhet, historiken från klubben och att jag nu har mer tid kan jag tillföra något till styrelsearbetet.

 

Ulrika Lagergren – föreslagen som suppleant

Jag heter Ulrika Lagergren och bor här i Malmö sedan 2007. Min dotter är en hängiven ridtjej så vi tillbringar många timmar på ridskolan tillsammans. När min dotter har lektion brukar jag ta en promenad på anläggningen och efter alla år har det nog blivit några mil. Har själv ridit mycket som barn men nu är jag endast ponnymamma. Jag känner mig hemma i stallet inte minst för att jag är uppvuxen på ett lantbruk i Västergötland. Jag har, under mina år på ridskolan, sett den positiva förändring som skett. Ridskolan är oerhört betydelsefull för många och att rida och ha en nära kontakt med sin häst, läsa av den och lära sig sätta tydliga gränser är viktiga och värdefulla kunskaper. Tydligheten har man nytta av i många sammanhang, i skolan, i jobbet och privat. För mig är det viktigt att verksamheten är stabil och trygg, att vi planerar för ridskolan i framtiden och tar höjd för utmaningar och möjligheter.

 

Elin Larsson– föreslagen som suppleant

Mitt namn är Elin Larsson och jag bor i Malmö tillsammans med min man, två barn och vår Goldendoodle Astrid. Hade någon bett mig att skriva en presentation om mig själv för 25 år sedan, hade jag garanterat benämnt mig själv som en typisk hästtjej som tillbringade all min lediga tid i stallet. Jag levde för hästarna och den gemenskapen som fanns i stallet, och ärligt talat har den hästtjejen aldrig växt ur mig. Fortfarande brinner jag för hästar och deras välbefinnande men också för den gemenskap jag känner när jag kommer till Malmö Ridklubb. Stallet ska vara en frizon, en inkluderande miljö där barn och vuxna ska känna sig välkomna och trygga. Detta är något jag arbetar väldigt hårt för även i mitt dagliga yrke som grundskolelärare i årkurs F-3.

Jag fick upp ögonen för Malmö Ridklubb hösten 2019 när jag började ta lektioner för Maya. Intresset för hästar har även överförts till min dotter Lykke och sedan två år tillbaka rider även hon på Malmö Ridklubb. Detta gör att jag ser klubben ur två perspektiv, både som lektionsryttare men även som förälder till ett barn som tar lektioner på ridklubben.

På Malmö Ridklubb har jag haft förmånen att träffa otroligt kunniga och välkomnande människor och detta har bidragit till att jag nu vill hjälpa till att engagera mig i föreningen.

 

Adrianna Gilicka – föreslagen som lekmannarevisor

Jag heter Adrianna Gilicka och vill engagera mig som lekmannarevisor för att leverera värde till Malmö Ridklubb. Jag är mamma till Sara (11 år) som rider och trivs mycket på Malmö Ridklubb. Jag är en konsthistoriker som har arbetat (i Polen (Poznan), Sverige (Malmö) och just nu arbetar jag som revisor i ett danskt företag (Copenhagen)) med siffror och data sedan 2002. Att kontrollera efterlevnad, stämma av data, leta efter källor till bristande efterlevnad – för att förbättra verksamhetens aktiviteter – är bara några av mina favorit uppgifter.

 

Omval

Anneli Thelin – föreslagen omval som ledamot

Mitt namn är Anneli Thelin och är 46 år. Har varit aktiv på MR sen 10 år tillbaka. Driver ett bolag inom vården sedan 2003. Jag har suttit i styrelsen i Strandhems samfällighetsförening fram tills 2021. Jag har ett stort engagemang och brinnande drivkraft att föra MR framåt med en stabil ekonomi och att få alla medlemmar att känna sig sedda och välkomna. Alla behövs från juniorer till seniorer! Min hjärtefråga i MR är juniorverksamheten och även medlemmarna med funktionshinder. Våra juniorer är framtiden på MR. Under min senaste mandatperiod och dessförinnan har jag och min andra hälft ideellt byggt om skötarutrymmet när föreningen som inhyste kaniner flyttade ut. Rummen blev målade, golvet i den gamla delen gjordes om. Begagnade skåp och soffor inhandlades: allt för att alla våra skötare ska få möjlighet till ett skåp och ett ställe att hänga och umgås på. Det verkar vara uppskattat. Vi har även hjälpt till att i iordningställa skåpen till sponsorhästarnas ägare i garaget. Jag har även varit behjälplig och stöttat MRU när de har haft olika aktiviteter tex, Ullared och Övernattningen. Jag har också varit behjälplig med bil när de behövt handla till olika aktiviteter. Vid tävlingar är jag även aktiv då med bla. harvning, banbygge och olika funktionärsuppgifter. Under ridlägret sommaren 2021 för funktionshindrade var jag med och hjälpt Amy ideellt med att hjälpa barnen som behövde lite extra hjälp och stöd. Alla deltagare fick även fotografier och ett personligt brev som jag skickade efter lägrets slut. Det blev mycket uppskattat. Ser framemot de kommande året på MR!

 

Pia Johansson – föreslagen omval som ledamot

Jag heter Pia Johansson och har sen 1997 varit med i Malmö Ridklubb. Jag har under många år varit aktiv i klubbens tävlingsverksamhet och har sedan 2018 suttit som ledamot i styrelsen. Det har varit tuffa år med mycket arbete att vända ett ekonomiskt underskott till ett överskott, men det har också varit lärorika år.

Jag har varit styrelsens representant i Tävlingssektionen och under några år byggt upp klubbens kafeteria (MR har bland annat kunna köpa en ponny för pengar från kafeterian). Mina mål, om jag får medlemmarnas fortsatta förtroende är att MR ska arbeta för att utveckla och göra handikappridningen mer tillgänglig och integrerad. Jag vill också arbeta för att utveckla MRs Tävlingsverksamhet mot tex ridskolecuper och utbytestävlingar. Det finns mycket att arbeta med och jag ser framemot en ny mandatperiod, nya arbetsgrupper och nya mål för MR.

 

Caroline Hammarström – föreslagen omval som suppleant

Jag brinner för att våra hästar ska ha det så bra som möjligt, kämpar för mer hagtid, tuggtid och ett lagom belastat schema. De är trots allt våra kollegor. Annars har jag sedan Magnus avgått hjälpt Karsten som vice ordförande med allt möjligt. Med min bakgrund inom säkerhet och företagsekonomi vill jag under 2022 velat fokusera mer på detta, speciellt när omvärlden ser ut som den gör. Med rätt planeringsarbete ska vi förhoppningsvis inte behöva höja hyror och avgifter mer än nödvändigt.

 

Karsten Erichs – föreslagen som ordförande

Väntar på text