Första omgången av Ridskolecupen genomfördes på Malmö Ridklubb söndagen den 4 juni. Detta är en lagtävling mellan olika ridklubbar i Skåne. Vi har blivit lottade tillsammans med Hittarps RK och Torns RF. Vi möts tre gånger under 2023, en gång på vardera klubb. Vi tävlar i teori, hoppning och dressyr.

Vi samlades klockan 11.30 idag och byggde hoppbanan i Arenan och därefter badades, ryktades, knoppades och putsades hästarna. Även utrustningen putsades. Det var många ungdomar som hjälpte till att göra hästarna fina och även anläggningen. Boel och Ella är riktiga mästare på att fläta hästarna. Även svansar och hovskägg trimmades samt hovarna smordes.

I Malmö Ridklubbs lag deltog i hoppning Matilda och Johanna, i dressyr Nova och Nelly.

Kvart i två hälsade vi välkommen till Hittarps RK och Torns RF. Vi började med att presentera oss (Annika och Monica) samt hade en rundvandring på anläggningen. Sedan var det dags för lagen att göra sitt teoriprov. 20 frågor om häst! Efter att teorin var avklarade kunde de som skulle hoppa gå banan. Under tiden blev hästarna klara samt sadlade och tränsade. De ryttare som skulle hoppa samlades i Manegen och red fram. Därefter fick de komma in i Arenan två och två, där de kunde hoppa fram på två hinder. När tävlingsmomentet skulle börja hälsade vår härliga domare Christel Wiberg ryttarna välkomna. Sedan dömde hon efter protokollet inverkanshoppning och gav ryttarna poäng!

Efter att hoppmomentet var avklarat så tömdes Arenan på hinder och en dressyrbana byggdes upp. De ryttare som skulle tävla i dressyr red fram sina hästar och sedan red de dressyrprogrammet i Arenan. Christel dömde även dressyren, dressyrryttartest, och hon tog sig tid att prata med alla ryttare efter avslutad ritt.

Efter att allt var avslutat, plockades dressyrbanan bort, och under tiden räknade Monica och Boel poäng och resultat. Prisutdelning skedde utomhus vid Lilla Stallet. Jackson och Maximus var mycket nöjda med så mycket folk som kunde kela med dem!

Christel delade ut priser, Annika och Monica assisterade. Först delades det ut individuella priser i hoppning. Vann gjorde Elin-Kiwi från Hittarp, tvåa kom Hjalmar-Potter från Torn. I dressyren tog Nelly-Potter från Malmö Ridklubb individuell första plats och Nova-Lillebror, MR, en andra plats. Teorin vanns av MR. Total sammanställning resulterade i följande; delad seger för Malmö Ridklubb och Hittarps Ridklubb, tredje placerad Torns Ryttarförening.

Detta var en fantastisk dag på Malmö Ridklubb. Vi hade också en stor hejarklack med häftiga ramsor! Det var mycket publik och en fantastisk stämning! MRU med Michaela i spetsen skötte serveringen uppe på läktaren. Mycket gott och uppskattat.

Tack alla för idag! Mycket glädje och gemenskap. Tillsammans har vi så kul!