Söndagen den 21 maj tillbringades i Flyinge. I dag var det final i Vi i stallet – tävlingen. En tävling som arrangeras av DUS, Distriktets Ungdomssektion, och som riktar sig till barn och ungdomar i åldern 9-13 år. Det är en hästkunskapstävling där man tävlar i lag. I laget ingår max fem personer samt en reserv.

Malmö Ridklubbs lag bestod av Anna Hedberg, Alma Sadikovic, Rikke Fredlund, Mira Åberg, Tyra Eriksson och Esmeralda Halje. Lagledare var Annika och Monica. Tjejerna har pluggat hästkunskap i några veckor, bland annat med hjälp av Pia i cafeterian och några i MRU.

Vi samlades 9.30 i Flyinge och Annika hade en kort guidad tur i Flyinge. Klockan 10 samlades alla lag (12 stycken) i aulan och tävlingen började. Det var många olika frågor bland annat om sadeln och tränsets delar, olika fodersorter, ridsportens ledstjärnor och de olika ridsportgrenarna. Efter tävlingen blev det fika i solen. Medan proven rättades spelades det brännboll i Warren Hastingsparken. Ungdomarna delades in i två lag och det hela slutade 94-92.

Halv ett var det dags för prisutdelning. Alla var mycket förväntansfulla.

  1. Torns Ryttarförening
  2. Malmö Ridklubb
  3. Burlövs Ryttarförening

Prisrosetter och priser delades ut och massor med fotografering följde. Malmö Ridklubbs lagdeltagare var så glada och stolta, så även lagledarna och medföljande föräldrar.

Tack alla för en fantastisk dag tillsammans!