Vårterminen 2023 på Malmö Ridklubb är i full gång och vi har massor av nytt på ingång. Vi ser just nu över uppbyggnaden av ridskoleschemat och vi håller på att starta upp ett antal nya grupper. Det är i första hand nybörjargrupper som kommer att startas upp och dom fylls på med folk från vår ridskolekö. Vi focuserar också på att fylla upp ströplatser i dom lite mer avancerade grupperna både på Häst och Ponny.

Vi har fått 2 nya ridlärare som vi hälsar varmt välkomna till Malmö Ridklubb. Erin som jobbar på fredagar och Moira som jobbar på lördagar. Vi kommer inom kort att presentera båda här på hemsidan.

– Mina två första veckor på Malmö Ridklubb har varit väldigt intensiva. Det är otroligt mycket att sätta sig in i och det är mycket arbete från tidig morgon till sen kväll men det är också otroligt roligt och inspirerande. Jag försöker att prata med så många medlemmar och elever jag bara hinner när jag är ute i stallet och ridhusen. Jag har redan hoppat in som instruktör både i logen och manegen när ordinarie personal varit ledig och börjar så smått lära mig namnen på alla hästar, säger Annika.

 

Annika Pihl, Ridskolechef Malmö Ridklubb

Annika är som många av våra medlemmar känner till ”uppvuxen” på Malmö Ridklubb och har stor erfarenhet från hästsporten. Annika var under många år anställd som ridlärare och kanslist på Malmö Ridklubb. Annika har arbetat som ridskolechef på Ystad Ridklubb och är diplomerad ridlärare level 2 och C-tränare i hoppning. Annika arbetar också som internationell hoppdomare, hoppdomarutbildare inom SvRF, Grönt kort-utbildare  samt överdomare i hoppning och dressyr.

– Jag hoppas kunna ta med mig en del av de erfarenheter jag fått genom åren när jag varit ute i hästvärlden och dra nytta av dessa när vi tillsammans utvecklar Malmö Ridklubb. Jag brinner för hästsporten och utbildning av ryttare och häst, säger Annika

– Det är oerhört roligt och inspirerande att vara ute och arbeta som domare på den internationella hästsport-touren och träffa kollegor, ryttare och hästar från alla världens hörn, men inget slår en blåbärs- eller jordgubbshoppning med förväntasfulla barn och föräldrar på läktaren som skall göra sin allra första ”hopptävling”. Allra roligast tycker jag det är att följa och utveckla ridning och hästkunnande hos dom allra minsta barnen. avslutar Annika

Håll utkik här på malmoridklubb.se som vi uppdaterar efterhand med vad som händer och sker