Ett stall i Skurps kommun har meddelat att en häst på deras anläggning bär på EHV-1. Anläggningen i Skurups är stängd tillsvidare. EHV-1 är ett mycket smittsamt virus. Med anledning av detta vill vi på Malmö Ridklubb uppmana alla medlemmar och besökare som rör sig mellan stall och anläggningar att vara försiktiga.

Med anledning av detta vill vi på Malmö Ridklubb påminna dig som rör dig mellan andra stall och anläggningar att vara extra försiktig. Besöker du andra anläggningar kan det vara bra om du tänker på detta lite extra och att du inte använder samma kläder och skor när du rör dig mellan anläggningar. Dessutom är det ju alltid en bra rutin att tvätta händerna med handsprit och att hålla en hästlängds avstånd.

Vi rekommenderar:

• Du som rider på annan ridskola/anläggning och vistas i olika stallmiljöer tänk på att du byter kläder och skor innan du besöker oss.

Vi har INGA sjuka hästar på Malmö Ridklubb och vi hoppas att alla våra medlemmar och besökare förstår vikten av att följa dessa rekommendationer.

Här kan du som vill läsa mer om rekommendationer från SVA när det gäller smittspridning hästar/stall
Goda råd från SVA 

Ta hand om er 🙂