Välkommen på Pay and Jump och käpphästhoppning på Malmö Ridklubb söndagen den 3 mars 2024

Temat är Våren är här!

Banan står uppställd i vårt ridhus ”Arenan” (26*68 meter). Framhoppning i ridhuset ”Manegen” (22*48 meter) och framridning i paddock (40*60 meter).

Anmälningsavgift: 150:-/start. Betalning i TDB i samband med anmälan. Ordinarie anmälningstiden utgår tisdagen den 27 februari kl 18.00. Anmälan som återtas i TDB senast onsdagen den 28 februari kl 18 återbetalas till det konto det betalats från. Efteranmälan i mån av plats, mot efteranmälningsavgift, 50:-. Ryttare som tävlar för MR har 20% rabatt på anmälningsavgift.
Anmälan öppnar 9 februari kl 18.00.

Länk till anmälan Tävlingsdatabasen (ridsport.se)

Information Pay & Jump
• Första start preliminärt klockan 10.00
• Startlistor publiceras på EquipeOnline
• Deltagarrosetter finns att köpa i sekretariatet, vi har 50 specialrosetter för denna pay&jump.
• Hästar/ponnyer får göra max 3 starter.
• Maximalt 150 startande under dagen.
• Cafeterian är öppen hela dagen och serverar allt möjligt gott till våra ryttare och besökare

I dom lägre klasserna (klass 1 och 2) går det självklart bra att ha ledare på banan, men man måste ordna ledare själv.

Vi tillämpar TR när det gäller säkerhet och hästvälfärd. Max 3 olydnader sedan måste ritten avbrytas
Alla deltagande hästar måste vara vaccinerade enligt gällande tävlingsbestämmelser, vi ser gärna att vaccination är införd i TDB.
Här hittar du karta över anläggningen.

Information om Käpphästklasserna
Anmälningsavgift i klass 5-6 40 kr per start.
Käpphästklasserna kommer att arrangeras mellan klass 4 (50 centimeter) och klass 7 (60 centimeter). Klass 5 och 6 ligger som listor.

Eventuella frågor mailas till annika@malmoridklubb.se
Frågor gällande anmälan i TDB, kontakta tavling@malmoridklubb.se eller telefon 070-585 32 70

Klasser

1. 10 centimeter (bommar på marken)
  2. 30 centimeter
  3. 40 centimeter
  4. 50 centimeter
  5. Käpphäst hoppning 30 cm
  6. Käpphäst hoppning 50 cm
  7. 60 centimeter
  8. 70 centimeter
  9. 80 centimeter
  10. 90 centimeter
  11. 1 meter

Information till våra lektionsryttare:
Klass 1-4 är öppna för alla våra lektionsekipage.
Klass 7-8 är öppna för lektionsekipage från grupp 3.
Klass 9-11 är öppna för lektionsekipage i hopp special.

Endast en start för våra lektionsryttare. Du som är lektionsryttare måste få godkänt av sin instruktör innan anmälan.
Önska tre hästar i meddelande till arrangör när du anmäler i TDB, anmäl senast lördagen den 24 februari för att vara med i hästfördelning. Därefter i mån att ledig häst. Vi kan stänga för anmälan för lektionsryttare tidigare om det blir många anmälda.
Lektionsryttare som vill deltaga betalar hästhyra 200:-. Betalning sker i TDB i samband med anmälan.
Alla lektionsryttare som deltager måste funktionera minst ett pass.

Funktionärer
Vi samlas för banbyggnad klockan 9.00. De som är angivna på funktionärslistan måste vara på plats.
För MRs ryttare sätter tävlingsledningen upp dig som funktionär.
Länk till funktionärslista

I slutet av dagen ska banan plockas undan. Viktigt att du kollar funktionärslistan vilka som är uppsatta på respektive pass.
Föräldrar får gärna funktionera för sina barn, vv meddela tavling@malmoridklubb.se

Cafeterian
Cafeterian är öppen från klockan 09.15 för alla er som är sugna på lite fika och något varmt att äta. Här finns mycket gott att välja på!

Emporia
Passa på att tillsammans med familj och hästvänner göra en utflykt och besöka Malmö Ridklubb. Hela familjen kan hänga med! Visste ni att vi ligger endast 5 minuters gångväg från ett av Europas bästa shoppingcenter, Emporia. Kanske vill någon i familjen hänga med och shoppa lite på Emporia under tiden 😊

Varmt välkomna till oss på Malmö Ridklubb!