Julia Wittzell och Jennie Rosewall kommer hit och visar hur  Working Equitation går till!

WE är verkligen en bred gren. För att börja rida de enklaste klasserna i Working Equitation (WE) behöver du ingen speciell ”WE-häst”. Det viktigaste är att den har ett bra temperament och är lyhörd. Ponnyer och hästar tävlar tillsammans. Det finns inte några åldersgränser för ryttarna. 

Förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precision och samtidigt lite fart och fläkt. WE innehåller allt och är den kompletta ridsportgrenen! Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens sits, balans, hjälpgivning, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästen får en allsidig utbildning som baseras på dressyrens grunder.

Denna torsdag kommer vi att få ta del av några hinder som ingår i WE och hur man kan träna detta på lektioner. Kanske är det snart dags för Malmö Ridklubb att ha tävling i WE? Alla kan verkligen vara med i denna gren.

I de högsta klasserna är dock svårighetsgraden hög med enhandsfattning, galoppiruetter och galoppombyten.

Läs mer om WE här https://ridsport.se/tavling/grenar/working-equitation

Evenemanget är gratis för alla ridande på Malmö Ridklubb, men du måste boka din plats via mail annika@malmoridklubb.se

Övriga intresserade är välkomna i mån av plats till en kostnad av 100:- . Anmälan till annika@malmoridklubb.se

Jennie Rosewall
Jennie har en egen anläggning utanför Skurup och har bland annat regelbundna träningar i WE. Hon tävlar i WE (men även i några av de andra ridsportgrenarna) och sitter med i Skånes WE kommitté. 

Efter clinicen den 25 april kommer Jennie att hålla träning för två grupper på Malmö Ridklubb. Dessa kommer att kunna starta  klockan 19.15 och 20.15 Varje grupp innehåller max 4 deltagare. Kostnad: 250:-/elev (ev hästhyra tillkommer). Anmälan till annika@malmoriklubb.se

Julia Wittsell ingår i spetstruppen i Working Equitation.